Z úcti k tradícii
V roku 2020 sme v trakovickom pivovare SMADNÁ TAVA obnovili výrobu " hlohoveckého piva" vyrábaného vo Fraštackom pivovare založenom grófom Erdódim v roku 1722. Na modernej technológii varenia a kvasenia v CK tankoch sme znovu vyrobili tradičný klasický "Hlohovecký ležiak" dekokčnou plzenskou dvojrmutovou metódou, spodným kvasením a dlhodobým ležaním.
Označenie stupnovitosti piva vzniklo z obsahu skvasiteľného extraktu v pôvodnej mladine t.j. 10°pivo bolo uvarené na 10% skvasiteľného extraktu, ktorého časť prekvasila na alkohol riadenou fermentáciou pri nízkych teplotách. Práve nižší stupeň prekvasenia dovolí pivu si zachovať bohatú chuť a pomer zostatkového extraktu oproti vzniknutému alkoholu tvorí významný podiel na chuti okrem použitých surovín a technológie. 10° pivo je osviežujúci a iskrený nápoj, ktorý sa vyznačuje jemnou horkostí extra dochmeľovanou a príjemnou pitnosťou.
Smäd zahasí v každom počasí !